Δραστηριότητες

Στην ευρύτερη περιοχή της Ανάληψης μπορείτε να βρείτε πολλές δραστηριότητες προκειμένου να ζήσετε μοναδικές εμπειρίες.

ΣΠΙΝΑΛΟΓΚΑ
Η Σπιναλόγκα είναι μικρό νησί κοντά στην Ελούντα στην Ανατολική Κρήτη. Έχει γίνει γνωστή σαν το νησί των λεπρών, αφού εδώ απομονώνονταν οι λεπροί από την Κρήτη και την υπόλοιπη Ελλάδα μέχρι το 1957. Καραβάκια αναχωρούν απο τον Άγιο Νικόλαο το πρωί. Απο το λιμάνι της Ελούντας κάθε μισή ώρα φεύγει καΐκι που θέλει 15-20 λεπτά για να φτάσει στο νησί. Καϊκια φεύγουν επίσης από το χωριουδάκι Πλάκα. Η διαδρομή από εδώ είναι 10 λεπτά περίπου, γιατί η Πλάκα βρίσκεται ακριβώς απέναντι από τη Σπιναλόγκα.

ΕΝΥΔΡΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ
Το Ενυδρείο Κρήτης αποτελεί τμήμα του Θαλασσόκοσμου, του μεγαλύτερου συγκροτήματος θαλάσσιας έρευνας, τεχνολογίας και αναψυχής στη Μεσόγειο που βρίσκεται στο Β.Δ. τμήμα της πρώην Αμερικανικής Βάσης Γουρνών (5 χλμ. δυτικά απο την Ανάληψη). Εκεί μπορείτε να ξεκινήσετε την εξερεύνηση της Μεσογείου, να δείτε εκατοντάδες είδη και χιλιάδες ζωντανούς οργανισμούς.

ΛΥΧΝΟΣΤΑΤΗΣ
Το κρητικό ανοιχτό μουσείο Λυχνοστάτης που βρίσκεται στο Λιμένα Χερσονήσου, προβάλει τη γνώση και την κατανόηση της παραδοσιακής πολιτιστικής κληρονομιάς. Παρουσιάζει με τρόπο εποπτικό και βιωματικό την παραδοσιακή αρχιτεκτονική της Κρήτης, τις παραδοσιακές ασχολίες, την κρητική χλωρίδα, τη σύγχρονη λαϊκή, καλλιτεχνική δημιουργία κ αι την προβιομηχανική τεχνολογία.

ΥΔΑΤΙΝΑ ΠΑΡΚΑ
Στην περιοχή θα βρείτε δύο υδάτινα πάρκα που προσφέρουν τσουλήθρες, παιχνίδια και πολλές εγκαταστάσεις . Δίνουν την ευκαιρία σε μικρούς και μεγάλους να απολαύσουν διακοπές γεμάτες παιχνίδι, δραστηριότητες, ήλιο & διασκέδαση, ποτά, ξεκούραση και την αδρεναλίνη στα ύψη. Βρίσκονται πάνω σε λόφο και μπορείτε να απολαμβάνεται τη θέα ενώ διασκεδάζετε.

ΓΗΠΕΔΟ ΓΚΟΛΦ ΚΡΗΤΗΣ
Το Γήπεδο Γκολφ Κρήτης βρίσκεται στη Χερσόνησο, διαθέτει μεγάλους χώρους για προπόνηση, συμπεριλαμβανομένου double-ended σκεπαστή έκταση 300 γιαρδών για driving, χώρο για εξάσκηση στο short game και δύο practice greens. Επίσης διαθέτει ένα εκπληκτικό club house με εστιατόριο και κατάστημα με είδη Γκολφ.